Bloglar

Hava Diyaframlı Pompaya Zarar Veren 10 Neden

Hava diyaframlı pompa, çok güvenilir bir pompa türüdür ve kesinlikle çalıştırması ve bakımı çok kolaydır. Yine de, pompanızı "öldürmenize" sebep olan birkaç şey vardır.

  1. Pompayı sınırlama olmaksızın kuru çalıştırmak
    Hava diyaframlı pompayı kuru çalıştırmanın pompanız üzerinde hemen olumsuz bir etkisi olmayacaktır, ancak kuru çalışan bir pompanın arızalanma süresi hızlanacaktır. Kuru çalıştırma sadece daha fazla hava tüketimine neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda diyaframlar çok fazla çalışma yapacak ve elastikiyetlerinin çok daha çabuk sonuna gelecek ve başarısız olacaktır. Bunu önlemek için pompanızın hava beslemesinde bir "Hava Kontrol Vanası" kullanabilirsiniz. Bu vana, daha büyük hava tüketimini tespit edecek ve pompaya giden hava beslemesini kapatacaktır.

  2. Pompayı kirli ve / veya çok nemli havayla çalıştırmak
    Hava nemi ve hava kalitesi son derece önemlidir çok nemli veya kötü hava kalitesi, hava valfinin veya susturucunun buzlanmasına veya tıkanmasına neden olabilir; nemli hava, yüksek basınçtan düşük basınca ulaştığında sıcaklığın düşmesiyle birlikte hava egzozunda yoğuşarak kondens oluşturacaktır ve susturucunun tıkanmasına neden olacaktır. Ayrıca
    zamanla kirli hava içerisinden toplanan atıklar tıkanmaya neden olabilir. Susturucunun tıkanmasını / buzlanmasını önlemek için temiz, kuru, filtrelenmiş hava kullanın. Düzenli olarak susturucuyu kir açısından kontrol edin ve pompayı çalıştırmak için kullandığınız havanın kalitesini kontrol edin. Tesis havası düşük kaliteli ise, "Buz Önleyici Susturucu" kullanılması ve pompadan önce basınçlı hava hattına bir hava filtresi takılması da pompayı hatasız çalıştırmanıza yardımcı olacaktır.

  3. Pompanın yüksek basınçta çalıştırılması
    Hava Diyaframlı pompanın her zaman düşük hızlarda kullanılması önerilmektedir. Pompaya sağlanan hava basıncı çok yüksekse, pompa sıvıyla dolu değilken, pompa çok hızlı çalıştığından dolayı valf toplarının yuvasını kapatmak için yeterli zamanı olmayacaktır ve sıvının pompa içine çekilmesi için vakum etkisini olutşturması sağlanamayacaktır. Otomatik açma / kapama sistemlerinde, pompaya giden hava beslemesine bir "Yumuşak başlangıç valfi" takılması önerilir.

  4. Farklı uygulamalarda her zaman aynı diyaframların kullanımı
    Yanlış diyafram seçimi, diyaframın kopmasına ve pompada başka birçok soruna neden olabilir. Diyaframların kullanım ömrü, büyük ölçüde diyaframın yapıldığı malzemeye bağlıdır. Diyaframınızın malzemesinin pompaladığınız sıvıya dayanıklı olup olmadığını daima kontrol edin. PTFE diyaframlar neredeyse tüm kimyasal uygulamalarda kullanılabilir, ancak en iyi mekanik dayanıma sahip değildir, bu nedenle aşındırıcı uygulamalarda aşınmaya meyillidir. Kauçuk bir tabaka üzerinde kalıplanmış PTFE'den yapılmış diyaframlar (MOLDED) bu tür uygulamalarda daha iyi sonuç verecektir. Emin değilseniz, bir uzmana diyafram olarak hangi malzemenin size uygulamanız için en iyi maliyet / ömür kombinasyonunu sağlayacağını sorun.

  5. Pompayı yüksek giriş basıncı altında çalıştırmak
    "Makineli tüfek gibi" düzensiz bir ses çıkması Hava Diyaframlı pompanın tipik bir sorunudur. Emme tarafındaki valf bilyaları, sıvı basıncıyla yuvalarından itilecek ve yuvaları içinde dönmeye başlayarak bu "makineli tüfek gürültüsünü" oluşturacaktır. Sorunu ortadan kaldırmak için hava diyaframlı pompa her zaman, emme yüksekliğine sahip olacağı veya yalnızca çok sınırlı bir pozitif giriş basıncına sahip olacak şekilde montajlanmalıdır. Daha ağır valf bilyaları (örneğin çelik destekli lastik bilyalar) kullanmak da bu sorunu azaltacaktır.

  6. Basınçlı hava hattının olması gerekenden daha küçük çekilmesi
    Basınçlı hava hattının küçük seçilmesi pompaya ulaşacak yeterli hava miktarını engellemekte olup, pompanızın iyi çalışması için ihtiyaç duyduğu basınçlı hava ihtiyacını ortadan kaldırarak yavaş çalışmasını sağlar. Çözüm, daha büyük bir hava akışını idare edebilecek daha büyük bir hava hattı ve / veya hava ekipmanına yükseltme yapmaktır. Temel kural, pompanın hava bağlantısıyla aynı iç çapa sahip hava ekipmanı ve hortumları kullanmaktır. Doğru boyutta hava beslemesi için pompanızın kullanım kılavuzunu kontrol edin.

  7. Borulama hattının olması gerekenden küçük çekilmesi
    Çok küçük bir emme hattı, pompanızın içinde kavitasyona neden olabilir ve kullanım ömrünü kısaltacaktır. Çok küçük bir tahliye hattı daha büyük basınç kayıpları yaratacak ve hava diyaframlı pompa akış kapasitesini azaltacaktır. Emin değilseniz, kurulumunuz için en iyi boru boyutunu seçmek için lütfen uygulamanızın gerekli bilgileriyle birlikte pompa uzmanınızla iletişime geçin.

  8. Aşındırıcı akışkan transferlerinde pompayı hızlı çalıştırmak
    Aşındırıcı akışkan uygulamalarında hava diyaframlı pompayı hızlı çalıştırırsanız, valf yuvaları ve bilyeler çok hızlı yıpranacaktır. Ayrıca diyaframlarınızın kullanım ömrü de kısalacaktır. Bu uygulamalarda, daha yavaş çalışan daha büyük bir pompa kullanmanız gerekecektir.

  9. Pompa seçimi sırasında emme yüksekliği ve akışkan viskozitesi değerine dikkat etmemek
    Tüm hava diyaframlı pompa üreticileri, yayınladıkları pompa eğrilerini su ile test ederek oluşturuyor ve pompa emme yüksekliği olmadan gerçekleştiriliyor. Ancak çalışma şekli gereği pompaya verilen basınçlı hava hem emme yüksekliğini karşılamak hemde akışkanınızı basınçlandırmak için kullanılır. Bu sebepten hava diyaframlı pompanın emme yüksekliği sağlaması gerektiğinde, pompanın maksimum akış hızı azalacaktır. Daha yüksek viskoziteye sahip akışkanın pompalanması, pompa içinde daha fazla basınç kaybı yaratacaktır. Pompanın, sıvıyı boşaltma hattındaki top / yatak kombinasyonundan pompa haznesinden dışarı itmek için daha fazla güç kullanması gerekecektir. Bunu yaparken pompanın maksimum kapasitesi azalacaktır. Pompayı seçerken her zaman emme yüksekliği ve viskozitenin debi üzerinde yarattığı azaltma eğrilerini kontrol edin veya pompa uzmanınızla seçimi kontrol edin.

  10. En verimli hava diyaframlı dozaj pompasının kullanılmaması
    Verimli olmayan hava diyaframlı pompalar daha fazla hava tüketimine ve işi tamamlamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyacaktır. Bu, yalnızca pompada değil, aynı zamanda basınçlı hava tesisatında da daha fazla bakım gerektirecektir. (kompresör, kurutucu, besleme boruları,vb.) Hızlı etkili hava valfleri ve pompanın içindeki yenilikçi akış modeli ile birlikte daha yüksek debi, daha düşük hava tüketimi ,pompa ve basınçlı hava tesisatının daha az bakımıyla sonuçlanmaktadır. Verder, bu özellikleri Verderair çift diyaframlı pompalarla sunar. Bu, üretkenliğin artmasına, işletim maliyetinin azalmasına ve çalışma ortamının iyileştirilmesine neden olur.


Blog listesine geri dön.