Bloglar

Hijyenik Santrifüj Pompaların 5 Temel Özelliği

Bir pompanın temizlenebilirliği için yüksek talepler vardır. EHEDG ve 3A sertifikasına sahip pompalar zaten güçlü bir garanti sağlıyor. Yine de bir pompa satın alırken nerelere bakmanız gerektiğini bilmeniz son derece önemlidir. Bu kısa genel bakışta, size doğru pompayı satın almanıza yardımcı olacak beş bilgiyi sunuyoruz.

  1. Pompanın temizlenebilirliği tasarımla başlar                                                                                                                                                                                                   

    Optimum temizlenebilirliğe göre dizayn edilmemiş bir pompa standartları asla yakalayamayacaktır. Yani temel dizayn gelişmenin kendisidir. CFD (hesaplamalı akışkanlar dinamiği) programlarının artık çok gelişmiş olması büyük bir avantaj sağlamaktadır. CFD programları kullanılarak oluşturulan prototipler pompaların temizlenebilirliği kapsamlı test etmemize imkan tanır. Tasarlanan pompalar akışkanlar için optimize edilir ve EHEDG sertifikalarına başvurulur. CFD simülasyon temizlenebilirlik çark - kapalı çarkı temizleyen dahili testler- Açık çarkı temizleyen dahili testler

  2. Optimum akış ile optimum temizlenebilirlik                                                                                                                                                                                                       

    Aşağıdaki çizim, iki pompaya akışın 3 boyutlu bir temsilini göstermektedir. Yeşil bölgelerde akışkan yeterli hıza sahiptir ve bu nedenle temizlenmesi kolaydır. Mavi alanların hızı daha düşüktür, bu da bu bölgelerde daha az temizlenebilecekleri anlamına gelir. Bu tür simülasyonlar kritik bölgeleri tanımlar. Sağ pompanın, ölü bölgelerin bile meydana geldiği soldan daha iyi puan aldığını açıkça görebilirsiniz. Diğer bir deyişle, akışın optimizasyonu, pompanın temizlenebilirliği için gereklidir. 


        HİJYENİK 

  3. Soğuk haddelenmiş paslanmaz çelik bir pompa gövdesi seçin                                                                                                                                                                             

    Pompa üretiminde genel olarak 3 çeşit malzeme kullanılır: döküm, sıcak ve soğuk haddelenmiş paslanmaz çelik. Genel olarak haddelenmiş paslanmaz çelikler daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir ve temizlenmesi daha kolaydır. Ama sıcak ve soğuk haddelenmiş paslanmaz çelik plakalar arasında önemli bir fark vardır. Soğuk haddelenmiş paslanmaz çelikler en pürüzsüz olanıdır ve gözenekliliği yoktur ve sonuç olarak temizlenebilirlik için optimum seçimdir. EHEDG ve 3A sertifikalı santrifüj pompalarda pompa gövdesi ve arka plaka çoğunlukla soğuk haddelenmiş 2B kalite paslanmaz çeliktir.

  4. Elektropolisajlı pompalar üstün temizlenebilirlik sunuyor                                                                                                                                                                                   

    En yüksek temizlenebilirliği arayanlar için elektrolitik olarak parlatılmış pompa bir zorunluluktur. Nasıl üretilmiş olursa olsun çelikler üzerinde her zaman mikro pürüzlülük bulunur ve bu durum bakterilerin yaşam alanı boşlukları demektir. Bu durumu önlemek için tek bir çözüm vardır: elektropolisajlama. Bu süreçte krom oksit tabakası arttırılır ve malzeme korozyona karşı daha dayanıklı hale getirilir. Bu uygulama sayesinde mikro pürüzlülük azaltılır ve çelik daha pürüzsüz ve düzgün yüzeye sahip olur. Elektropolisajlama, hijyenik pompa üreticileri neredeyse ilaç endüstrisinde zorunlu olan yalnızca standart olarak uygulanmaktadır.

    polisaj 

  5. Daha iyi erişebilirlik - daha iyi temizlik                                                                                                                                                                                                                       

    Geleneksel santrifüj pompaların aksine, gıda endüstrisi için pompalar iç açıklıkları ve boşlukları artırmıştır. Ancak bu sayede, mükemmel bir temizleme sonucuyla yeterli iç sirkülasyon garanti edilebilir ve bu, hidrolik pompa verimliliğinden ve dolayısıyla müşterinin enerji faturasından ödün vermeden sağlanabilir. Aşağıda açık (sol) ve kapalı çarklı (sağda) tasarımı görebilirsiniz.

    açık ve kapalı 


Blog listesine geri dön.